Välkommen till Riksförbundet Cystisk Fibros!

Tillsammans för bättre vård, mer forskning, nya mediciner och ett friskare liv för alla med cystisk fibros och primär ciliär dyskinesi! Har du eller någon närstående har CF eller PCD? Då hoppas vi att du vill bli medlem hos oss!

Förbundet företräder alla som lever med CF eller PCD i Sverige. Vi representerar våra medlemmar i frågor som rör lika och rättvis vård, driver på för introduktion av nya behandlingsmetoder, finansierar ny forskning och arbetar med utveckling av specialistvården, samt verkar för ökad medvetenhet om CF och PCD i Sverige. Vi bedriver ett omfattande mediestrategiskt arbete och för patienternas talan i den offentliga debatten samt företräder våra medlemmars intressen gentemot myndigheter, vården och i det politiska rummet. Så låt oss kämpa tillsammans med dig - välkommen till RfCF!

Senaste artiklar

Kursdag & kongress

Uppsala 20-21 april 2024
Radisson Blu Hotel

  • Som medlem i RfCF har du tillgång till ett rabatterat pris för både kursdagen och kongressen. Om du är osäker på om du har betalat din medlemsavgift för 2024 är det viktigt att du kontrollerar detta snarast för att kunna dra nytta av det rabatterade priset.

    Sista anmälningsdag är 5 april 2024.

    Klicka här för att öppna anmälningsformuläret i ett nytt fönster.

  • Sista inlämningsdagen för motioner var 21 februari. Nu kommer förbundsstyrelsenatt behandla eventuellt inkomna motioner. Kansliet jobbar på att fastställa ett program för helgen. De punkter som redan är klara presenteras successivt på våra sociala medier. Följ oss där!

  • Under vecka 11 skickades inbjudan till RfCF:s kursdag & kongress ut till förbundets medlemmar.

    Här kan du läsa inbjudan och programmet.

  • Sista dagen att nominera till förbundsstyrelsen var 21 januari 2024. Nu fortsätter valberedningens arbete med att forma ett förslag till kongressen.

Letar du efter något särskilt på rfcf.se? Sök här!

Du kan också ringa kansliet på: 018-15 16 22. Via samma växel når du vår anhöriglinje som är öppen måndag-fredag kl. 09-16.

Lyssna på vår podd!
Ring vår anhöriglinje!
Bli medlem i RfCF!
RfCF-chatten

Senaste nytt från RfCF

CF och PCD i media

Notiser

Följ RfCF på Instagram! @riksforbundetcystiskfibros